LA-radio-asema SHOCKERin/HOTOn radioharrastusaiheinen sivupaketti:

<< takaisin etusivulle

TEE-SE-ITSE

Radioharrastuksen yksi mukava osa on se, että kaikenlaista "pientä" voi näpräillä itsekin. Radioiden säätöön ja modifiointiin liittyvää tietoa löydät "MODS"-sivulta. Muista kuitenkin lain ja asetusten aiheuttamat rajoitukset!

Antennien valmistamisen, testailun, modifiointien ja käytön hankaloittamiseksi on meille myös annettu asetusperäisiä esteitä. Eli antennin vahvistus ei saa ylittää kolmea desibeliä puolen aallon dipoliin nähden (n. 5.2 dBi). Tämä tietenkin sillä edellytyksellä, että antenni kytketään LA- tai PR-27-puhelimeen. Mikäli näin ei tehdä, saa antennin vahvistus olla tietenkin ihan mitä tahansa...

Jos tarvetta ilmenee; haukkuja, ehdotuksia, kysymyksiä, ohjeita, valituksia, kehuja, tms. voit joko

  1. kirjoitella Kysy/Vastaa-palstalle
  2. lähettää sähikäispostilla osoitteeseen h0to@yahoo.com
  3. raapustella Vieraskirjaan

Antennit

3-elementtinen quad-antenni

Mielenkiintoinen antenni, valitettavasti vain onnistuessaan ja toimiessaan laiton LA-/PR-27-radiopuhelimeen kytkettynä...(p.13.11.2000)

LUUUPPI

Venytetty luuppi-antenni (="luuuppi") on mielenkiintoinen vaihtoehto lailliseksi LA-/PR-27-antenniksi (p.1.8.99).

Luuppeja, luuppeja...

Asiaa luupeista, erimuotoisten ( kolmio, nuolenpää, ruutu, salmiakkiruutu ) kokoaallonluuppien vertailua ja mitoituksia .(p.9.8.99)

Sekalaista

Alpha Electronica
BDS 400

muutostyö
(älä heitä skannerisi
akkuja menemään,
jos ne eivät ole
tällä vehkeellä latautuneet!!!)
Tämä vekotin on pikkuinen reguloitu virtalähde esim. CD-soittimiin, korvalappustereoihin ja skannereihin. Sitä ei kuitenkaan sellaisenaan pysty käyttämään esim. 12V skannerin tai LA/PR27-käsikapulan akkuparistojen lataukseen, sillä se tosiaankin antaa jännitettä vain sen 12V, eikä reippaasti yli, niinkuin perinteisissä halpa-pikku-virtalähteissä on totuttu (--> eli akut eivät lataannu). Säätääksesi latausjännitteen tässä vehkeessä esim. 13.5 volttiin, joudut purkamaan sen, katsomaan mikä folio lähtee jännitteenvalintakytkimestä kohdassa 12V, ja etsimään tähän kohtaan kytketyn pienen pintaliitosvastuksen. Muistikuvani mukaan saattoi olla joku n. 470 ohmia eli tulitikunpäänkokoisessa palikassa lukee "471". Tämän rinnalle juotat varovasti jonkun vastuksen, kokeile sopiva. Muistikuvani on hatara, sopiva oli ehkä joku n. 3-4 kiloohmia; mitä pienempi vastus, sitä suurempi jännite. (Tämänkin muutostyön teet tietenkin omalla vastuullasi, mutta jos haluat akkujesi latautuvan niin...?)(p.11.8.99)