Pressanpoikanen Harri
eli
President Harry PR-27-puhelin

-pikatesti

(15.1.2000 + päivitys 21.1.2000)
hillityn tyylikäs kone, luonnossa vielä pienempi kuin kuvassa näyttää!!!

HUOM! Tämä pikatesti sisältää vain yhden kokeilijan mielipiteen. Koneet ovat yksilöitä ja eri käyttäjien mieltymykset erilaisia, älä siis ota tätä liian vakavasti!

Ensitapaaminen

"Onpas se pieni! No enpä kyllä kuvasta arvannu, että se ihan noin pieni olis!" Myyjä oli kehunut "Harria" parhaaksi koskaan valmistetuksi PR-puhelimeksi, joten odotukset olivat korkealla. Ensitapaaminen ei vaikuttanutkaan pahalta; laite on todella pieni, mutta selkeä, ilman turhia "huithapeli"-toimintoja. Eikun johtoja kiinni virtalähteeseen ja antenniin, niin katsotaan lunastaako "Harri" odotukset.

Kuuntelua ja näpelöintiä

Virrat päälle ja kanavia kuuntelemaan! Eipä kuulostakaan pahalta... Kohinasalpa toimii mainiosti ilman paukahteluita ja sopivan nopeasti. Myös aivan heikot asemat jaksavat aukaista salvan, jos se on tarkasti säädettynä. Salpa ei myöskään "vuoda" vaan katkaisee äänen kokonaan. Vaan se tarkka säätö; napit ovat turhan pienet, liian lähekkäin ja säätämiseen tarvittava liike on turhan pieni äänenvoimakkuus- ja kohinasalpasäätöjen alkupäässä. Yön hiljaisuudessa toimittaessa saa olla turhan tarkka näiden pyörittelyssä. Autokäytössä tämä tuskin haittaa niin paljon. Rukkaset kädessä tosin pienten nappien pyörittely on varmasti oma lukunsa. Kanavarumpu (KYLLÄ!!! Tässä koneessa on todellakin ihan oikea kanavarumpu, eikä mikään "arvomme-seuraavan-kanavan-bingo-lotto-valitsin"!!!) on kyllä asiallisen napakan oloinen, mutta taas tulee vastaan se pienuus! Eli sinänsä asiallinen kanavanvalitsin on pilattu liian pienellä nupilla, jolla kanavia on tosi raskasta pyöritellä.

Itse kuuntelu on kuitenkin kohdallaan, herkkyys ja selektiivisyys vaikuttavat asiallisilta, eivätkä vahvat lähetteet tukkeuta vastaanottoa. Autokäytössä myös kipinähäiriönvaimennus vaikutti ihan asialliselta; rätinää pensa-autossa kyllä kuului, mutta se ei juurikaan haitannut heikkojenkaan asemien lukua. Jokaisella autolla on tietenkin omat häiriönsä, mutta kokeilukappale-GEE-ÄMmässä Harri selvisi oikein mainiosti. ANL-kytkin ei tosin vaikuttanut rätinään millään lailla, taitaa olla enemmän AM-version varusteita...

Signaali/lähetystehomittari on yksinkertainen neljällä ledillä toteutettu systeemi, jota on kuitenkin yritetty saada tavallista havainnollisemmaksi sijoittelemalla ledit portaittaisesti. Tuttu ratkaisu esim. Pohjantähdestä. Neljällä ledillä ei mihinkään suuriin lukematarkkuuksiin päästä, mutta normaalikäytössä ei ole useimmiten tarviskaan. Sen sijaan selkeä led-näyttö kertoo kaiken tarjoamansa tiedon yhdellä silmäyksellä, mikä ajoneuvokäytössä on hyvä asia. Esim. suunnistuskäyttöä ajatellen koneessa on jo vakiona lisäsinkkumittarin liitäntä takaseinässä. Tässä käytössä myös jotakuinkin pakollinen varuste RF-GAIN-säätö löytyy myös Harrista.

Äänessä

Kuuntelussa kaikki vaikuttaa hyvältä, entäs sitten lähetyksessä? Ensimmäiset kokeilut koneen mukana tulleella vakiomikrofonilla tuottavat karvaan pettymyksen. Vasta-asemien kommenttien mukaan ääntä on kyllä riittävästi, mutta se äänenlaatu... Osat toisinpäin, eli kaveri "huutamaan" Harrylla ja itse kuuntelemaan ja tulos on sama. Ääni on aivan liian tumma ja matala ja epämääräisellä tavalla "räyhäkäs". Herää epäilys, onko lähetystaajuus pielessä aiheuttaen omituisen särähtelyn. Vilkaisu taajuuslaskuriin poistaa tämän epäilyn, lähetystaajuudet ovat aivan esimerkillisesti kohdallaan. Joka tapauksessa lähetysääni on sellainen, ettei sillä kyllä kehtaa puhua. Ääni on tosin sen verran karmea, että riski siitä, että joku tunnistaisi ei ole kauhean suuri, mutta... Tulee kyllä väkisin mieleen, että tällainenkö on sitten se monen (myyjän) kehuma "kaikkien aikojen paras PR-puhelin"...?

Mikrofoniongelma?

Harrin mukana tuleva vakiomikki vaikuttaa päältäpäin ihan perinteiseltä LA-mikrofonilta, tosin pieneltä sellaiselta. Malli ja koko muistuttaa mm. Danitan 340:sta ja Mark-5:sta tuttuja pikkumikkejä. Muotoilu on vähän laatikkomainen, mutta hyvin käteensopiva. Tarkempi vilkaisu kuoren takapuolelle kertookin sitten enemmän; "HIGH IMPEDANCE 1000 OHMS ELECTRET CONDENSER THAILAND"... Eli kyse ei olekaan perinteisestä kapselista vaan "konkkamikistä"... Jospa se huono äänenlaatu johtuukin vain mikrofonista...? Vilkaisu "miljuunalaatikon" pohjalle ei tuota tulosta, 6-reikäistä mikkiliitintä ei näy olevan varastossa. Pikaiset puhelintiedustelut paikallisiin "lähikauppoihin" ja radiokavereille ovat yhtä hyödyttömiä. Ei auta, liitin on otettava orikinaalimikistä.

...ja ratkaisu

Juotetaanpas sitten "normaali" 4-napainen runkoliitin tämän 6-napaisen perään, niin mikrofonivalikoima laajenee merkittävästi. Ja vasta-asemien kommentit Sadelta Echomasterilla jutusteltaessa paranevat vähintään yhtä dramaattisesti. Sitten vielä jokunen pieni kondensaattorimuutos itse koneen sisällä (ihan vain persoonallisen "hienoviilauksen" kannalta) ja äänihän alkaa olla mallissaan! Myös Densein CB-2002 ("valkonen pemari") kuulostaa liikkuvassa autossa käytettynäkin ihan mainiolta. Vanha kunnon klassikko, vakiomalli MAJORista/Mocoma 45:sta, kuulostaa autossa huutaen myös ihan hyvältä, normaalisti puhuen deviaatio jää turhan heikoksi. Tämänkin tosin saisi varmaan yhdellä vastusmuutoksella korjattua.

"harrin" sisuksista ja muusta rakenteesta

Epäilyttävästi Pikku-Albrechteja ja mm. Nordland CB-masteria/HAM-int. Alpha-1000:sia muistuttavat kannet aukeavat 8:lla ruuvilla, ja paljastavatkin (yllättäen?) ihan asiallisen näköiset sisukset. Piirilevyltä löytyy valmistajan nimi "UNIDEN". Jenkeissähän tämännäköinen kone tunnetaankin AM-mallina Uniden Pro 520 XL... Perinteinen komponenttipuoli on selkeä ja "harvaanistutettu", antaen aiheen pelätä piirilevyn toisen puolen olevan täynnä pintaliitoskomponentteja. Maltti on kuitenkin suunnittelijoilla säilynyt ja pintaliitoksia ei ole tungettu ihan vieri-viereen vaan lähes huolto/modifiointi/korjausystävällisesti. Säätökohdat on riisuttu minimiin, mikä ei tämän hyvin toimivan yksilön perusteella ainakaan haittaa mitään. Virtajohto on valitettavasti kiinteä mallia, eli koneen irrotus esim. autosta varkaiden kynsistä ei ole niin yksinkertaista kuin liittimellä varustetuissa malleissa.

Kytkisten ja koneen tarkempi tutkiminen paljastaa, että kyseessä on periaatteessa AM/FM-kone, jossa AM:än käyttö on estetty etu/pystypiirilevyyn "mode A/B"-kytkimen kohdalle lyödyllä ylimääräisellä "tinamällillä" ja jättämällä kaksi pysty- ja emolevyn yhdistävää kohtaa juottamatta. Näinollen tuo em. kytkin on tässä versiossa ihan joutava ja käyttämätön. Samaten kanavan 19AM pikavalinta on aika turha, kun se tässä versiossa valitsee kanavan 19FM. Ja toisaalta ANL-kipinähäiriönvaimennusnappikin voisi olla kiinteästi päällä (tai tässä FM-versiossa vaikka poiskin, ken se ei kerran mitään vaikuta...), mutta onhan se ihan mukava, että koneessa on valmiiksi kolme joutavaa nappia, joihin voi kytkeä muita toimintoja jos tarvetta ilmenee...

Kokonaisuutena rakenne vaikuttaa laadukkaalta ja laitteelle voi povailla ihan hyvää kestävyyttä. Varmimpana tulevana häiriökohtana voisi pitää sitä, että etupaneelin takana pystyssä olevan piirilevyn foliot on suoraan juotettu emolevyn folioihin, ja kun vielä mikrofoniliitäntäkin on etupaneelissa sen rasitusta lisäämässä, on jossain vaiheessa odotettavissa näiden tinausten murtuminen. Tämähän on tuttua vaikkapa Mocoman malleista 59 ja 7040. Ikävä yksityiskohta muuten huolellisesti suunnitellun oloisessa puhelimessa!

Mikä maksaa?

Harri on hyvänoloinen peruskone, joka ei kikkaile turhia, jos onnetonta mikrofonia ei lasketa mukaan. Teknisesti se on pelkistetty, osittain jopa antiikkinen. Kuuntelulinjasta ei esim. löydy FETtejä, vaan perinteisiä transistoreja. Tämän takia se häviää jonkin verran herkkyydessä halvemmille kilpailijoilleen, kuten Danita 1240:lle. Harri saa kuitenkin aikaiseksi heikoistakin sinkuista lukukelpoista signaalia ihan kiitettävästi. Ja kuuntelusaundi muistuttaa perinteisiä "kunnon koneita" kuten Mocoma 45:sta. Käyttö on liian pieniä ja lähekkäinolevia nuppeja lukuunottamatta todella miellyttävää, konetta kuuntelee mielikseen kelillä kuin kelillä. LA-radioautosuunnistukseenkin (FM:llä!) konetta voisi pitää jopa erinomaisena ratkaisuna. Ihmetyttämään jää kuitenkin hinta. Koneen OVH:ksi ilmoitetaan lähes 1300mk ja lopulliseksi kauppahinnaksikin jää yleensä kaupasta riippuen n. 800-1000mk. Tällä hinnalla saisi kuitenkin esimerkiksi kaksi Danita 1240:aa... Tai monenlaisilla hilavitkuttimilla varustettuja MIDLAND-ALANeja tai Albrechteja jne. Mutta eihän hinta konetta pahenna (se vain vähentää myyntiä), pressanpoikanen Harri on ihan kelpo PR-27-radiopuhelin. Harrissa voisi olla ainesta PR-kansan uudeksi "kuplavolkkariksi", hinta vain saattaa olla ratkaiseva hidaste sen yleistymiselle.

MITAT

leveys 115 mm
syvyys 180 mm
korkeus 35 mm
paino 0.8 kg

VALMISTAJAN ILMOITTAMIA ARVOJA

virrankulutus 1.7A / TX, 0.5A - 0.8 A / RX
herkkyys ( /20 dB sinad ) 0.5 uV - 113 dBm
roiskeet viereiselle kanavalle enintään 20 uW
mikrofonin herkkyys 10 mV
lähetysteho 4 W
audioteho 5 W
viereisen kanvan vaimennus (rx) 60 dB
välitaajuuden vaimennus 70 dB

Pika-arvostelu sinkkuina

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 +30
käyttömukavuus                    
kuuntelu                    
lähetysääni vakiomikillä                    
lähetysääni vahvistavalla mic.                    
koko                    
hinta                    
kokonaisuus                    

etusivu
tapahtumat
modifikaatiot